Sunday, October 15, 2006

Volver

Mai haguès cregut q diria, o escriuria una frase com aquesta : " m'ha agradat una peli de l'almodòvar" ... no per res... sinó pq normalment el seu cinema no m'agrada gens... sóc una de les persones q creu q " todo sobre mi madre" no es vali aquell òscar que li va donar tanta fama al perruquer... però ... són les 2.53 del matí i estic escrivint un post per dir q " Volver " m'ha agradat.

s'agraeix moltíssim que el tema travolos, drogues, prostitutes, sexe, perversió, movida madrilenya, homosexualitat i cia, hagin estat arraconades i substituïdes per una trama com deu mana, amb un guió molt maco. A més a més, cal destacar l'imatge... molt treballada en tot moment.

una de les coses q m'ha fet gràcia és q la bso... s'assembla sospitosament a la de psicosis...

a criticar només tinc una cosa... q és la sobreactuació del playback q fa la Penélope... (horrible)

i dir.vos q és una pelicula sobre les petites tradicions i per tant les petites mentides q de tant repetir acaben essent veritats... però q sobretot es una pelicula d'això... de veritats... pq com diu Gregory House..." todo el mundo miente"

molt recomenable

3 comments:

José Antonio said...

Estic en part d'acord amb la crítica que fas de "Volver", de Pedro Almodóvar.

Com no, hi he de fer matisos: a mi, personalment, m'agrada el cinema d'Almodóvar, tot i que no incondicionalment. Tinc pel·lícules preferides i d'altres que no m'agraden o que trobo que no han estat del tot ben resoltes, pero en general fa bones pel·lícules.

No es el mateix dir que "La guerra de los mundos" té un guió mediocre (i una història heretada) i una actuació pèssima (obviament, no de Dakota Fanning sino del pallasso sense productora) a dir que Steven Spielberg és un mal director... (per cert, prepara -com a productor- Jurassic Park IV i Indiana Jones IV...).

Pero bueno, que me'n vaig del que volia dir. Personalment, Almodóvar no em cau bé, pero admiro la seva feina que no per reiterativa (sobre els temes que tracta) és menyspreable. No miraré només pel·lícules d'ell, pero sí que li reconec una feina molt bona.

"Todo sobre mi madre" sí mereixía guardons importants (no sé fins a quin punt un Oscar(R) és important per a un director espanyol, pero bueno), i els ha rebut. Espero que "Volver" també reculli un munt de premis tot i que el protagonisme de la peli recaigui sobre una Penélope Cruz a la que li ha caigut gran el paper (i l'ha salvat força bé).

Un 10 per a la Maura, una molt bona nota per a algunes actrius secundàries i també per al director...

Una última recomenació: no us perdeu "Mujeres al borde de una ataque de nervios"... i amb tu, Gina, espero tenir l'oportunitat de veure-la plegats.

José Antonio said...

Només una cosa més (que ja és molt llarg, això): molt bona la versió d'Estrella Morente del clàssic "Volver" de Gardel. Fa molts honors a una cançó que, ja a l'original, té molta força.

Xavi Menós said...

GinetaA!!

Quina gràcia trobar-te x aquí. A mi m'agrada molt Almodóvar. De fet "hable con ella" és una de les meues pelis preferides!

Ah!!! A mi m'encanta aquest tros que tu critiques de la peli. Em va fer plorar. Tot i que sí, no cola el playback és un moment tremendament brutal. Penélope sap que no canta i Almodóvar ho transmet!

Aquí a NY s'estrena Volver la setmaan que ve!