Tuesday, October 17, 2006

where are you?

no sé si mai heu vist aquest dibuix. S'anomena la piràmide de Maslow, altrament coneguda com la piramide de la felicitat.

resulta que un tal sr Abraham Maslow va arribar a la conclusió que la "felicitat" no era més que una escala de nivells. Ara us ho explico millor... ell va dibuixar una piràmide, on hi havia 5 nivells. Els primers 4 va creure convenient considerar.los com a necessitats de déficit ( en altres paraules, necessitats q poden ser satisfetes), i el nivell superior, el va definir com a una necessitat del ser ( una força contínua q t'atrau).

La idea de la piràmide és que la necessitat del ser, només és desitjada un cop les necessitats de déficit han estat aconseguides.

i després de molt i molt pensar ... Maslow va arribar a la seguent conclusió : mentre les necessitats bàsiques es van satisfent, l'èsser humà desenvolupa destijos i necessitats més alts.

per tant... la felicitat és quasibé una utopia, la persegueixes i la segueixes, i quan la tens, la disfrutes però només un moment... desprès canvies la meta...i tornem a començar.

on som?

tenim molta sort... crec q quasi tots nosaltres ens podriem situar entre el 4rt i el 5è estatge...; estem farts, quasi ofegats i sobreprotegits, tenim amics per tot arreu i sentim q pertanyem a algun lloc...treballem o estudiem pq ho hem decidit... ens comprem allo o això s/ ens convé ( s/ podem)

o no?

quanta gent deu estar pel primer nivell?

No comments: