Thursday, March 29, 2007

Bones gestes, per fi.

He llegit al diari, que l'ajuntament de Barcelona ha tirat endevant un tríptic que es podrá trobar a tots els mercats de la ciutat. En aquest tríptic s'hi podran veure les fotografies de certs aliments i també el seu nom en català, castellà, urdú, i àrab.

El Català és un idioma que actualment es veu amenaçat, no tansols per la llengua parlada per la gran majoria de l'humanitat ( ja sigui com a llengua manterna o no) l'anglès, sinó també per l'influència del castellà, i com no, per les llengues arribades amb els immigrants.

potser sóc una mica utòpica, i avui ho veig tot de color de rosa... però crec que aquesta pot ser una gran ajuda per acostar la llengua catalana a aquells que encara s'han d'adaptar.

Països, com anglaterra, o alemania no han portat a terme una campanya com aquesta per a acostar el seu idioma... ja que no els fa cap falta. Són idiomes reconeguts arreu, i moltes vegades, sense ells no es pot aconseguir feina. Però al català, li cal... i molt! Som un païs petit, i la nostra llengua s'ha de fer escoltar.

Si una cosa no hem d'oblidar mai, és que les generacions futures,és a dir, aquelles que mantindran el català viu, seran filles de una gran barreja ètnica, i per tant, s'ha de posar tan a l'abast com es pogui, per no perdre.la.

Per un cop, he de dir que estic contenta amb una idea que ha tingut l'ajuntament. Una 'institució' que últimament em tenia molt enfadada i encara més desenganyada, a causa de les diferents decisions preses ( com per exemple, aquella que diu que en lloc d'ampliar la circulació del metro per les nits, s'amplien els horaris de les discoteques que ara tancaran a les 6; hora en que el metro obrira).

Moltes vegades tinc la sensació que els polítics no viuen ni a la mateixa ciutat, ni al mateix país que la resta de nosaltres.

No comments: