Sunday, December 10, 2006

MILANO

Galeria Vittorio Emmanuelle II, famosa per les seves tendes conegudíssimes i caríssimes...( prada, luis vuitton, gucci... el BAR de la tenda de GUCCI... etc...)



L'espectacular Duomo... és la tercera esglèsia més gran del món, desprès de Sant Pere ( roma), i la catedral de Sevilla ( de les tres només em queda per veure la de sevilla...) la seva construcció va durar més de 5 segles...


l'interior del duomo... el qual recorda a les mines dels nans del Sr dels anells ...

Un detall curiós: si cliqueu sobre la foto i la veieu ampliada, veureu que sobre l'altar, quasi ja tocant a la cúpula hi ha un puntet vermell que sembla ser-hi pq si... doncs no! resulta que indica el lloc on es guarda un dels claus de la crucificció de jesús... a més a més el dia 14 de setembre de cada any, resulta que el bisbe de Milan , és alçat ( amb l'ajuda de cables i tal ) fins a aquest punt, i l'assenyala tot fent.li referència.

mireu què passa, un cop pagues 4€ i puges 250 escales:
la terrassa:
hi ha al voltant de 3.500 estàtues

fora ja del Duomo....

la piazza de le scala, és la plaça de l'òpera de Milan... al seu vell mig, hi ha una estàtua de Leonardo Da Vinci... és curiós... pq aquesta plaça no porta el seu nom, però té la seva estàtua...i en canvi hi ha una altra plaça que sí que porta el nom, però que té l'estàtua d'un altra home... q no coneix ni deu.

Via Manzoni, i un tram.... que allà tb en tenen... jo gairebé diria, que el tram substitueix una gran part dels autobusos que hi podria haver a la ciutat.

els Giardini Pubblici


castello Sforzesco


la torre velasca, de 106m d'alçada

Sta Maria delle Grazie, on es troba " l'últim sopar" de Leonardo Da Vinci

piazza della fontana. Tràgicament coneguda pq al 1969 hi va haver un atemptat que va causar 16 morts. La font va ser construida al 1783 per Piermarini.



palazzo reale

sant Ambrogio

3 comments:

José Antonio said...

Mira, és una ràpida i còmode manera de recordad la meva pròpia estada i ampliar alguns paratges que no vaig visitar...

Anonymous said...

Ninaaaaaa!!!!

Milano en Navidad... que maco no????

Vas veure l'escultura d'un home sense pell que hi ha al duomo?=???

gina said...

suposo que et refereixes a aquesta... http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Milano-san_bartolomeo.jpg
pos s'ens va passar per alt, o jo no m'en recordo la veritat... sóc un petardo